Wednesday, 9 December 2015

28 NOVEMBER 2015

ALHAMDULILLAH 
SYUKUR YA ALLAH
28/11/2015   5.43 p.m
sah bergelar seorang isteri kepada mohd sahrul akhmal..
 
setelah bertunang setahun akhirnya aku dah jadi bini orang oii !
macam tak caye jerrr///
 dan nak tak kena la berubah perangai n tingkah laku tu..
dari yang suka berfoya, mengacau orang ikut suka hati n wat lek sokmo dalam semua hal..
dah jadi bini orang kena la sopan and cakna dalam semua hal kann..
dari malas dalam semua hal kena la rajin kan diri ni kann...
dalam dok kalut jadi bini orang tu ....ada la sentap sikit, tapi sikit je la, tak banyak mana pon...
sentap tang takde orang teman kan pon time nak g nikah tu...
menonong sesorang...
time orang lain nikah , tak kisah la jiran ke, sedara mara ke ape ade je orang tukang teman kan...bagi tak gabra mana tapi bila kena tang diri sendiri///
sabar je laa, 
anggap saje la semua tu dugaan dari Allah sebelum bergelar isteri kan///
yer aku tahu ma sedih time aku nak nikah tu, yela satu2 nye anak perempuan dye dah nak jadi hak milik orang..tapi teman kan laa jap, tak pon tunjuk laa muka kejap time aku nak nikah tu...time dah setel, nak sarung cincin dekat my hubby baru ma muncul..
 Ya Allah sebak gilaa hati time tu, hanya Allah je yang tahu macam mana...
and time tu jugak aku pergi peluk ma, sambil nangis mcm budak kecik..
orang lain dok cakap jangan nangis, jangan nangis...diaorang mane tahu perasaan aku macam mana time tu, haaiiiissshh...
sepatut nya hari bahagia aku tu aku rasa happy and kelainan
tapi time tu aku rasa macam biasa sangat////
macam takde effect pape...
aku rasa macam semua nye time nak sanding ke, malam berinai ke semua kena ikut pandai sendiri...
nak keluar bila, nak kena buat ape
semua fikir sendiri and at the same time dah la tak sihat...dengan batuk n macam nak demam nye....
macam takde orang peduli...tacink sangat tapi aku sedaya upaya wat lekk je, wat tak reti je time tu///
dengan time tu bilik sepah nye kan...hurrmmmm
..
tapi takpe lahh, bende dah setel semua//////
aku anggap semua tu asam garam nak menempuh ke alam rumah tangga yang lebih mencabar kann
....
so hati bertabah la anda selagi anda boleh bertabah...
redha itu lebih indah////
next post untuk sanding...tak tahu bila la pulak nak post nyee////
ahahahha
byeee cik sayang my blog, muah ciked///

Friday, 5 June 2015

Throwback E-day

hari ni meh kita acah baling belakang sikit...uhuhu...

23 november 2014 ..
 Alhamdulillah , selamat bergelar tunang orang..
Walaupun
Sesuatu yang tanpa dirancang dengan lama,
tanpa bercinta
Tanpa declare couple 
tanpa dating 
tanpa panggilan manja,
hanya dengan panggilan 'pakcik dan makcik '
tanpa kenal rapat
tanpa bertegur sapa di luar
 
Aku dan dia selamat bertunang...

Jodoh itu rahsia Allah..

Alhamdulillah...
our first picture ..

Saya bangga dengan awak dear fiance, 
awak sanggup jumpa ma and abah
untuk pinang saya,

And pagi tu la, saya dengan muka mamai baru bangun tidur 
ma tanya, saya nak tak dekat awak, ahaha..
time 
.......
and saya semesti nya tak tahu nak cakap apa kan, sebab terkejut kot...
saya cuma boleh cakap,
entah la...

,,,,,,,,,,,,,
Selepas tunang baru kita bercinta kata nya...uhuhu..
and now alhamdulillah kita sama sama untuk kenal satu sama lain...

Semoga ikatan kita ini , kita jaga sehingga ke jinjang pelamin dan inshAllah sehingga ke jannah.....




...,,,
Dear fiance, 
Saya ingat lagi,
bila awk ckp i love u, tapi saya macam tak nak reply i love u too...
saya cuma cakap 'sama la'
Time tu saya baru belajar untuk terima cinta awak dear...
awak cakap, saya macam tak ikhlas terima awak time tu...ahaha...

Tapi sekarang dont worry, 
I already falling in love with u dear...
.....
semoga kita dapat cipta lebih banyak moment moment indah dalam percintaan kita ni sayang...
lets counting days to our halal days...
InshAllah...


Wednesday, 27 May 2015

Lukisan hati, hanya kau yang tahu

Kekadang rasa diri ini seperti hanya alat untuk kesenangan diri kau,
Kekadang rasa diri ini hanya untuk tempat mengisi kebosanan kau,
Hati ini terasa macam barang yang time kau nak, kau ambil..
Time kau tak nak, kau biar kan terbiar macam tu saja...
Kekadang terasa seperti kau masih perlukan ex kau dari aku,
Kekadang aku rasa diri ini hanya boneka,
Yang boleh kau buat sesuka hati,
Diri ini langsung tak terasa disayangi dicintai dan hargai,
Segala nya terasa kosong belaka,
Adakah ini ujian dari Mu Allah..
Aku redha untuk terus tabah menharungi dugaan ini,
Walaupun kekadang hati ini meronta untuk putus asa sahaja ,
meronta untuk pergi dari kau
rasa macam aku undur diri tu lagi baik
                                 .........................
Diri ini kekadang rasa sangat lemah,
Kekadang diri ini hanya terasa seperti hanya bertepuk sebelah tangan,
Terasa macam diri ini langsung tidak dihargai,
Terasa macam tak layak untuk diri nya,
Terasa diri ini kerdil sangat jika hendak digandingkan dengan kau ,
Terasa macam jauh sangat perbezaan kau dan aku,
 
Aku tak mintak lebih dari kau,
Yang aku mahu diri ini
Dihargai
Disayangi
Dicintai
Dengan selayak nya...

Tuesday, 26 May 2015

Manusia zaman sekarang

Niat hati cuma nak senang kan diri dia tapi di cakap nya memaksa..ahaha...ikut suka kau laa, diri ni cuma nak permudahkan je...nak tolong dia tapi di marah pulak...apa la nasib badan... redha je laa labu..hati kau jangan nak terasa sangat la ye...buat lekk je hati... buat apa la susah susah kan diri nak pergi jauh jauh... benda hujung jari dah ada, guna kan la sebaik mungkin kan...pelik betul manusia zaman sekarang ni... kemudahan dah ada tapi nak susah kan diri sendiri...kalau laa kau tu adik ke abang sendiri ke...memang dah kena dah, orang cakap elok elok tapi di marah sebab memaksa..ikut hang laa... kbai

Wednesday, 20 May 2015

Hati manusia tiada siapa yang tahu

Kalau la hati manusia ni boleh di baca mesti tiada lagi sebarang pendustaan, kalau la hati manusia ni boleh di dengar mesti tiada lagi rahsia akan di simpan... tapi REALITI nya semuaa tu tidak mungkin akan berlaku melain kan ada nya ajaib dari Allah ... fitrah manusia selalu ada keraguan , biar pun sedikit mesti ada... manusia tak akan  lari dari semua itu..

Monday, 18 May 2015

Finally!

                            ASSALAMUALAIKUM ,!
Alhamdulillah, setalah sekian lama menghaib kan diri dari blog cik dyla ni...akhir nya muncul kembali...ahaha.. do u want to know something,  tadi gelabah la jugak bila tiba tiba blogger ni tak bolEh sign ke yahoo, just boleh ke Gmail je...hangin gila, stress sangat time tu...smpai rasa mcm nak putus asa je ...tapi Alha,dulillqh, godek punya godek akhir nya dapat jugak jumpa blog cik dyla ni, haiiyaa ni blpg bikin orang susab hati saja tahu !