Wednesday, 27 May 2015

Lukisan hati, hanya kau yang tahu

Kekadang rasa diri ini seperti hanya alat untuk kesenangan diri kau,
Kekadang rasa diri ini hanya untuk tempat mengisi kebosanan kau,
Hati ini terasa macam barang yang time kau nak, kau ambil..
Time kau tak nak, kau biar kan terbiar macam tu saja...
Kekadang terasa seperti kau masih perlukan ex kau dari aku,
Kekadang aku rasa diri ini hanya boneka,
Yang boleh kau buat sesuka hati,
Diri ini langsung tak terasa disayangi dicintai dan hargai,
Segala nya terasa kosong belaka,
Adakah ini ujian dari Mu Allah..
Aku redha untuk terus tabah menharungi dugaan ini,
Walaupun kekadang hati ini meronta untuk putus asa sahaja ,
meronta untuk pergi dari kau
rasa macam aku undur diri tu lagi baik
                                 .........................
Diri ini kekadang rasa sangat lemah,
Kekadang diri ini hanya terasa seperti hanya bertepuk sebelah tangan,
Terasa macam diri ini langsung tidak dihargai,
Terasa macam tak layak untuk diri nya,
Terasa diri ini kerdil sangat jika hendak digandingkan dengan kau ,
Terasa macam jauh sangat perbezaan kau dan aku,
 
Aku tak mintak lebih dari kau,
Yang aku mahu diri ini
Dihargai
Disayangi
Dicintai
Dengan selayak nya...

Tuesday, 26 May 2015

Manusia zaman sekarang

Niat hati cuma nak senang kan diri dia tapi di cakap nya memaksa..ahaha...ikut suka kau laa, diri ni cuma nak permudahkan je...nak tolong dia tapi di marah pulak...apa la nasib badan... redha je laa labu..hati kau jangan nak terasa sangat la ye...buat lekk je hati... buat apa la susah susah kan diri nak pergi jauh jauh... benda hujung jari dah ada, guna kan la sebaik mungkin kan...pelik betul manusia zaman sekarang ni... kemudahan dah ada tapi nak susah kan diri sendiri...kalau laa kau tu adik ke abang sendiri ke...memang dah kena dah, orang cakap elok elok tapi di marah sebab memaksa..ikut hang laa... kbai

Wednesday, 20 May 2015

Hati manusia tiada siapa yang tahu

Kalau la hati manusia ni boleh di baca mesti tiada lagi sebarang pendustaan, kalau la hati manusia ni boleh di dengar mesti tiada lagi rahsia akan di simpan... tapi REALITI nya semuaa tu tidak mungkin akan berlaku melain kan ada nya ajaib dari Allah ... fitrah manusia selalu ada keraguan , biar pun sedikit mesti ada... manusia tak akan  lari dari semua itu..

Monday, 18 May 2015

Finally!

                            ASSALAMUALAIKUM ,!
Alhamdulillah, setalah sekian lama menghaib kan diri dari blog cik dyla ni...akhir nya muncul kembali...ahaha.. do u want to know something,  tadi gelabah la jugak bila tiba tiba blogger ni tak bolEh sign ke yahoo, just boleh ke Gmail je...hangin gila, stress sangat time tu...smpai rasa mcm nak putus asa je ...tapi Alha,dulillqh, godek punya godek akhir nya dapat jugak jumpa blog cik dyla ni, haiiyaa ni blpg bikin orang susab hati saja tahu !