Saturday, 22 June 2013

Dia sudah, Anda bila LAGI ...

hai kesayangan ku cik blog...
gambar yang kat atas ni la my friend dgn wife dye...
tadi kan cik blog sayang kan, cik dylla with friend pergi kenduri  eh silap bukan nye kenduri tapi pergi kawan nikah dekat masjid...
ALHAMDULILLAH..
selamat sorang kawan cik dylla tu jadi laki orang dah, 
lepas ni dah tak boleh nak kacau kacau dia sangat dah..
kalau kacau jugak alamat nye memang nak UFO melekat dekat kepala laa kan...
ahahaha, tak rela aku okehh...
tapi kan muke dia memang macam tak nak kawin langsung,,
senyum pon terpaksa

kalau tak caye tengok gambar yang kat bawah bawah ni
eh eh ku terima hantaran nya yer...


mataku yang juling...

haaa yang ni laa n seterusnya laa



iye kami memang cengittu...







awek tiang sikitt


 dengan mak angkat pengantin lelaki...
ayat makcik ni tak boleh bla...
makcik ade 11 orang anak lelaki..
tapi
 4 orang je lagi yang available
polis ade petronas ade engineer pon ade...
dan aku dengan gedik pon laa cakap,
boleh laa makcik kenan kan saya dengan anak makcik ye,,,
saya nak yang petronas tu ye makcik...
ye saya tahu saya gedik tapi ade aku kisah kan..
da la bye sayangg
.............

Wednesday, 19 June 2013

SIMPTOM SIMPTOM

hai hai syang... hari ni cik dylla kita nak share sikett pasal yang kat bawah ni

takut sangat bile terbaca semua ni sebab ade kat diri sendiri sikit sikit



SIMPTOM AWAL GANGGUAN JIN

1) Sakit kepala selepas waktu asar ke atas.

2) Badan terasa berat dan malas
.
3) Sukar mendapat jodoh.

4) Badan terasa bisa-bisa.

5) Sakit ketika ziarah orang meninggal.

6) Sukar tidur malam.

7) Sakit pinggang tanpa sebab.

8 ) Sakit dada bila waktu asar keatas.

9) Mimpi melihat binatang seperti ular dan sebagainya
.
10) Bermimpi bayi atau menyusukan bayi.

11) Bermimpi jatuh dari tempat tinggi.

12) Bermimpi di tempat yang kotor.
13) Sakit anggota badan tertentu seperti kaki selepas waktu asar.

14) Ada terasa benda bergerak dibawah kulit.

15) Bayi kerap menangis.

16) Bunyi guli jatuh diatas syiling.

17) Suami isteri kerap bertengkar walau perkara kecil.

18) Sayang melampau-lampau pada orang yang baru dikenali.

19) Malas beribadat.

20) Nyanyuk ketika usia lanjut.

21) Panas baran.

22) Sikap berubah secara mendadak.

23) Gelisah dan panas ditengkuk bila dengar al-quran.

24) Suka melakukan tabiat buruk.

25) Kerap sendawa bila mendengar al-quran.

26) Kerap keguguran.

27) Gagal melakukan hubungan kelamin.

28) Mengantuk bila dengar al-quran.

29) Bermimpi seram yang menakutkan
.
30) Darah haid turun lebih 15 hari.

31) Batuk yang berpanjangan.

32) Selalu ditindih ketika tidur.

33) Kuat berangan.

34) Terlalu rasa rendah diri dan tidak berkeyakinan.

35) Nafsu seksual yang melampau.

36) Selalu melihat kelibat dirumah
.
37) Terasa diri selalu diperhatikan
.
38) Mandul.

39) Kerap mendengar sesuatu bisikan.

40) Melihat jin secara terus
.
41) Sakit mental atau gila.

LA ILAHA ILLALLAH WAH DAHU LAA SYARIKALAH, LAHUL MULKU WA LAHUL HAMDU, WA HUWA ALA KU...



jauhkan la aku dari semua tu YA ALLAH


gambar yang poyo

Friday, 14 June 2013

OMG !!

aahhhaaaiiiii cik blog...
dah lame saye tak menyapa anda kan cik blog sayang..
cik blog awak sihat tak sayang...
i miss u laa.. *tetibe rase nak muntah pulak bile cakap macam tu kan,,,
geli mak u...
..........
ok back to story...
sebenarnye kan,
kite kan terkejut giler tahuu...
tibe tibe tengah dok syok ber kakao dengan kenkawan kan,,
tibe tibe si membe nie tanye still single ke, and then aku cakap la, a'ah still single ag dan malas nak pikir pasal semue tu..
 pas tu kan dia boleh balas 
TUNGGU ORANG KEYH
lepas tu kan dengan tiba tiba dia boleh ajak aku KAWIN...
OMG..
tersangat laa TERKEJUT okey...
macam tak percaya..
tengah tengah frust ni tetiba ada orang suruh tunggu dia and nak kawin dengan aku..
aduhaiii
i dont believe that..





...
huwaaa...
dan aku jugak rase takot pulak...
tengok laa dia cakap ape bile aku cakap tak pk  and tak nak bagi pape harapan dekat dia..
banyak giler laa budak ni..
alamat nyer lps nie memang nak jauh kan diri dari dia laa,,,
sejauh mungkin aku ku cuba..
tak nak tak nak tak nak...
jangan buat begini kepada saya !!
tolong laaa...
huwaaa,,

Friday, 7 June 2013

tanjat gegirl


haii cik blog sayang...


cik blog cik blog...

hari ni kan..

tanjat kite tau...


nak tau tak kenape cik blog sayang...

kite dapat birthday present tau...


ahahahahaa...


haa nak ngate orang laa tu kan cik blog...


iye tau laa birthday kite lambat lagi kan...
awal seminggu dapat birthday...

yahooo..



tepi tepi nak tunjuk hadiah kite *sambil buat muka bangga...
ahahha..


nak menunjuk tu sebenarnye,,,

byee

Sunday, 2 June 2013

harus terpisah...

Sendiri, sendiri ku diam, diam dan merenung
Merenungkan jalan yang kan membawaku pergi
Pergi tuk menjauh, menjauh darimu
Darimu yang mulai berhenti
Berhenti mencoba, mencoba bertahan
Bertahan untuk terus bersamaku

Ku berlari kau terdiam
Ku menangis kau tersenyum
Ku berduka kau bahagia
Ku pergi kau kembali

Ku coba meraih mimpi
Kau coba ‘tuk hentikan mimpi
Memang kita takkan menyatu

Bayangkan.. bayangkan ku hilang, hilang tak kembali
Kembali untuk mempertanyakan lagi cinta
Cintamu yang mungkin, mungkin tak berarti
Berarti untuk ku rindukan



Ku berlari kau terdiam
Ku menangis kau tersenyum
Ku berduka kau bahagia
Ku pergi kau kembali

Ku coba meraih mimpi
Kau coba ‘tuk hentikan mimpi
Memang kita takkan menyatu

Ini harusnya kita coba saling melupakan
Lupakan, lupakan kita pernah saling bersama

Ku berlari kau terdiam
Ku menangis kau tersenyum
Ku berduka kau bahagia
Ku pergi kau kembali

Ku coba meraih mimpi
Kau coba ‘tuk hentikan mimpi
Memang kita takkan menyatu


..............

mendayu dayu la pulak lagu niehh cik blog sayang kan...

huwaa...
sedihh ouh...

da la bye...



Saturday, 1 June 2013

FULAMAKK !! ahahaha

hai hai  cik blog sayang...

apa kabar kamu cik blog sayang...


saya rindu dekat awak laa cik blog sayang...

today kan cik blog cik dylla nak eksyen sikett kat blog...ahahaha

kite kan g kenduri and then kite snap snap gambo kite with friends...

ahahahahaa

tapi kan punyer laa burok perangai kan cik DYLLA MN ni kan....
dia g ambik gambo dia with friends je...
gambar pengantin tak ambil pon..

bhahahaha...

yeeaahhh i know saya memang mulia g tu kan kan...

........
tepi tepi nak tepek gambo kite yang cute miut sikittt nieyhh...






haa ambik kau,,,

abai kan pp saya yang cute tu yerr cik blog sayang...



eh eh eh terletak gamba ni laa pulak...

ahahahha...


dah laa cik blog sayang...

assalamualaikum sayang