Wednesday, 9 December 2015

28 NOVEMBER 2015

ALHAMDULILLAH 
SYUKUR YA ALLAH
28/11/2015   5.43 p.m
sah bergelar seorang isteri kepada mohd sahrul akhmal..
 
setelah bertunang setahun akhirnya aku dah jadi bini orang oii !
macam tak caye jerrr///
 dan nak tak kena la berubah perangai n tingkah laku tu..
dari yang suka berfoya, mengacau orang ikut suka hati n wat lek sokmo dalam semua hal..
dah jadi bini orang kena la sopan and cakna dalam semua hal kann..
dari malas dalam semua hal kena la rajin kan diri ni kann...
dalam dok kalut jadi bini orang tu ....ada la sentap sikit, tapi sikit je la, tak banyak mana pon...
sentap tang takde orang teman kan pon time nak g nikah tu...
menonong sesorang...
time orang lain nikah , tak kisah la jiran ke, sedara mara ke ape ade je orang tukang teman kan...bagi tak gabra mana tapi bila kena tang diri sendiri///
sabar je laa, 
anggap saje la semua tu dugaan dari Allah sebelum bergelar isteri kan///
yer aku tahu ma sedih time aku nak nikah tu, yela satu2 nye anak perempuan dye dah nak jadi hak milik orang..tapi teman kan laa jap, tak pon tunjuk laa muka kejap time aku nak nikah tu...time dah setel, nak sarung cincin dekat my hubby baru ma muncul..
 Ya Allah sebak gilaa hati time tu, hanya Allah je yang tahu macam mana...
and time tu jugak aku pergi peluk ma, sambil nangis mcm budak kecik..
orang lain dok cakap jangan nangis, jangan nangis...diaorang mane tahu perasaan aku macam mana time tu, haaiiiissshh...
sepatut nya hari bahagia aku tu aku rasa happy and kelainan
tapi time tu aku rasa macam biasa sangat////
macam takde effect pape...
aku rasa macam semua nye time nak sanding ke, malam berinai ke semua kena ikut pandai sendiri...
nak keluar bila, nak kena buat ape
semua fikir sendiri and at the same time dah la tak sihat...dengan batuk n macam nak demam nye....
macam takde orang peduli...tacink sangat tapi aku sedaya upaya wat lekk je, wat tak reti je time tu///
dengan time tu bilik sepah nye kan...hurrmmmm
..
tapi takpe lahh, bende dah setel semua//////
aku anggap semua tu asam garam nak menempuh ke alam rumah tangga yang lebih mencabar kann
....
so hati bertabah la anda selagi anda boleh bertabah...
redha itu lebih indah////
next post untuk sanding...tak tahu bila la pulak nak post nyee////
ahahahha
byeee cik sayang my blog, muah ciked///